General botoșănean înmormântat cu onoruri militare

Joi, 20 mai, generalul Gheorghe Merla a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare, în localitatea sa natală, Vatra, comuna Hudești. Alături de familie a fost și 30 de militari de la Comandamentul Garnizoanei Botoșani care au adus onoruri militare.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de preotul Paroh al satului Vatra, Dumitru Chilici. Înainte ca sicriul să fie coborât în cavou, salvele de pușcă trase de soldați au răsunat în tot satul.

Generalul de brigadă a încetat din viață marți, 18 mai, la 73 de ani. Acesta s-a născut la data de 14 noiembrie, 1948, în satul Vatra, comuna Hudești, județul Botoșani. A absolvit 7 clase, fiind primul șef de promoție al școlii generale. Primele două clase de liceu le-a urmat în cadrul Liceului teoretic Darabani, iar clasele a X-a și a XI-a, în cadrul Liceului militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Și-a perfecționat pregătirea în cadrul unor prestigioase instituții de învățământ militare și civile.

Astfel, pe linie militară a urmat școala superioară de ofițeri activi “Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea Topogeodezie, pe care a absolvit-o ca șef de promoție. Ulterior, a urmat o serie de cursuri de perfecționare, atât în țară, cât și străinătate, culminând cu Colegiul Superior de Stat Major – Cursul Postuniversitar de Conducere Strategică. În paralel, a urmat cursurile Facultății de Drept, Universitatea București.

Dumnezeu să-l odihnească!

Deja ai votat!