Incendiu generat de un fier de călcat uitat în priză

Foto arhiva

Doi tineri din Săveni au fost la un pas de a rămâne fără acoperiş deasupra capului din cauza neatenţiei. Astfel, luată cu grijile casei, o tânără a uitat fierul de călcat în priză. Nici soțul ei nu a observat greșeala și au mers amândoi la culcare, însă s-au trezit spre dimineaţă când toată casa era plină de fum și au cerut ajutorul pompierilor. S-a întâmplat azi-noapte, într-un apartament situat la etajul al IV- lea al unui bloc din orașul Săveni. Alarma s-a dat puțin înainte de ora 03.00.

Două echipaje de pompieri, cu o autospecială de apă și spumă și o ambulanță SMURD, au ajuns în cel mai scurt timp la fața locului. Aceștia au constatat că ardeau o masă de calcat și câteva articole de îmbrăcăminte dintr-o cameră a apartamentului, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință.

Fumul dens ieșise și pe casa scării, dar nu s-a impus evacuarea locatarilor. Incendiul a fost stins în cel mai scurt timp. Nimeni nu a avut nevoie de îngrijii medicale.

Semnal de alarmă tras de pompieri 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii botoșăneni vă recomandă:

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu. Când părăsiţi apartamentul pentru o perioadă mai lungă, scoateţi din priză ştecherele tuturor aparatelor electrice.

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici.

Deja ai votat!