Judeţul Botoşani are 36 de şcoli în scenariul galben

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a publicat pe site-ul instituţiei situaţia privind propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, avizate de IŞJ şi de Direcţia de Sănătate Publică, cu privire la modalitatea de desfăşurare a cursurilor, începând cu 24 mai 2021.

Datele centralizate arată că 479 de şcoli sunt în scenariul verde. Şcolile din comunele Brăeşti, Corlăteni, Cristeşti, Dângeni, Gorbăneşti, Roma şi Todireni îşi vor desfăşura activitatea după scenariul galben. În total, în scenariul galben, sunt 36 de unităţi de învăţământ,

Scenariul verde presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul galben presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Elevii din celelalte clase/ani de studiu au ore online. Acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Deja ai votat!