Secretarii comunelor și-au făcut asociație profesională

Secretari generali ai comunelor din județul Botoșani au aderat la recent înființata Asociație a Secretarilor Generali de Comune, prima ședință de lucru având loc vineri, 21 mai a.c., în Sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ. Până în prezent, 68 din cei 70 de secretari au depus adeziuni la această organizație profesională, județul Botoșani fiind pe locul I pe țară la ponderea de membri deja înscriși.

Prezent la ședință, prefectul județului, Dan Nechifor, a saluta inițiativa și mai ales viteza de reacție cu care secretarii au devenit membri în noul organism. „Salut această inițiativă și, spun încă o dată, consider că secretarii generali trebuie să aibă o independență totală față de primari, subordonarea fiind doar față de secretarul general al județului. „Neutralitate” și ”apolitic” ar trebui să fie caracteristicile principale ale misiunii la care v-ați angajat. Citeam în media că anumite voci acuzau ”haos în administrația publică”. Această asociație și faptul că în sfârșit aveți o voce prin care să vă solicitați apărarea drepturilor atât la nivel local, cât și la nivel central, este încă o dovadă că nu e deloc așa”, le-a transmis prefectul celor câteva zeci de secretari generali.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentară structura de conducere și comisiile de lucru, șeful filialei fiind desemnat Vasile Boghian, secretarul general al comunei Gorbănești.

 

Deja ai votat!