Sute de botoșăneni așteptați la vaccinare în fața Prefecturii (video)

Zeci de botoșăneni s-au vaccinat anti COVID, vineri, fără programare, în cadrul maratonului din fața Prefecturii.

Acțiunea este organizată de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, cu sprijinul Primăriei, Prefecturii și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” Botoșani. Cetățenii au fost imunizați cu vaccinul Pfizer, acțiunea urmând să se încheie la ora 20.00.

Faptul că persoanele se pot prezenta fără programare, doar cu buletinul, pare că accesul este mai facil pentru multe persoane, ceea ce demonstrează că populația asta dorește: să nu fie obligată să se programeze în sistemul informatic, programare care este posibil să fi fost la începutul campaniei de vaccinare mai greoaie. Această zonă este una de acces mai facilă pentru mulți din municipiu. Vrem să vedem la final de maraton cât de bună este această poziționare”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Sâmbătă (22 mai) și duminică (23 mai), programul de vaccinare se va desfășura între orele 08.00-20.00, în aceeași zonă.

Totodată, toți cetățenii se pot vaccina fără programare în centrele Gheorghe Asachi Botoșani (Pfizer), Școala 17 Botoșani (Pfizer), Liceul Pedagogic (AstraZeneca), Dorohoi (Pfizer), Săveni (Pfizer), Bucecea (Moderna), Flămînzi (Moderna), Vorona (Moderna), Ștefănești (Pfizer), Darabani (Pfizer).

Acesta este cel mai mare maraton de vaccinare de până acum în județul Botoșani.

Deja ai votat!