ÎPS Teofan, din nou alături de preoții și credincioșii botoșăneni

Pe 24 mai, toţi preoţii din Protopopiatul Botoşani vor sluji, împreună cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la Mănăstirea Zosin. În debutul întâlnirii Arhiereului cu preoții din Protoieria Botoşani va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Întâlnirea de la Mănăstirea Zosin are loc în cadrul conferințelor preoțești, sesiunea de primăvară. Aceste conferințe sunt organizate de Sectorul Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor, cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Tema întâlnirilor este „Migraţia credincioşilor – oportunitate şi vulnerabilitate duhovnicească”. În cadrul conferinței se va discuta și despre cele două mari teme omagiale ale anului 2021. Acest an este Anul pastoraţiei diasporei, adică a grijii Bisericii pentru românii care au plecat din ţară. A doua temă este legată de Anul comemorativ al celor adormiţi în Domnul, valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

ÎPS Teofan – „Nimic nu poate fi mai important şi dătător de sens decât participarea noastră la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”

Conferinţele preoțești au început pe 11 mai, la Iaşi. „Prin mila Domnului, noi avem multe elemente de referinţă  care să ne ajute să rămânem statornici în acelaşi cuget. Apostolii erau toţi de un cuget. Aşezarea noastră împreună să datorează apartenenţei noastre la structurile noastre administrative, cercul pastoral, protopopiat, eparhie, se datorează faptului că am studiat în aceleaşi şcoli sau am primit aceleaşi cunoştinţe şi sunt multe elemente de raportare din partea noastră la elemente comune. Însă nimic nu poate fi mai important şi dătător de sens decât participarea noastră la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Toate celelalte elemente îşi au importanţa lor, nu le negăm, dar dinlăuntrul Sfântului Potir, primim fiecare în parte şi toţi laolaltă determinarea cuvenită, depinde, ce-i drept, şi de deschiderea noastră spre puterea Sfintei Euharistii în noi, zic, primim puterea de a merge mai departe”, a declarat la această conferință, ÎPS Teofan.

După conferinţa de la Mănăstirea Zosin, vor urma conferinţe organizate în protopopiatele Dorohoi, Săveni şi Darabani.

Deja ai votat!