Violator adus în țară în cătușe

Botoșăneanul a fost arestat pentru viol în grup și apoi condamnat definitiv

Un botoșănean condamnat în Italia la opt ani de închisoare pentru viol în grup va fi transferat într-o unitate de detenție din țară pentru a fi mai aproape de familie. În vârstă de 35 de ani, Aurel Atomei a fost condamnat definitiv în februarie 2018, în urma unei decizii a Curții Supreme de Casație din Italia și a executat deja aproape jumătate din pedeapsă.

Potrivit anchetatorilor italieni, faptele ar fi avut loc pe 4 iunie 2010, în localitatea Ponza (n.r. – o insulă din Marea Tireniană), când botoșăneanul, împreună cu alte patru persoane (judecate separat), i-au dat de băut unei tinere cu handicap fizic, administrându-i pe ascuns în băuturile alcoolice și medicamente psihotrope. Când drogurile și-au făcut efectul, iar tânăra era lipsită practic de apărare din cauza ingestiei de alcool și benzodiazepină, cei patru au violat-o în grup, în cadrul unei orgii sexuale. Când tânăra și-a revenit, a mers la poliție și a făcut plângere, iar botoșăneanul a fost arestat preventiv. Ulterior, el a fost eliberat anticipat și reîncarcerat în martie 2018, de atunci el executând pedeapsa dictată de magistrații italieni.

Cererea privind transferul botoșăneanului într-o unitate de detenție din țară a fost formulată la începutul acestui an de către autoritățile judiciare italiene. Cum Aurel Atomei a fost de acord cu acest transfer, solicitarea italienilor a fost validată de Curtea de Apel Suceava, iar tânărul va fi adus în țară în cel mai scurt timp. Administrația Națională a Penitenciarelor va decide ulterior unitatea de detenție în care acesta își va executa restul de pedeapsă, însă există șanse ca tânărul să fie încarcerat la Botoșani sau la Iași.

 

Deja ai votat!