sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTAccident cumplit după o cursă de mașini (video)

Accident cumplit după o cursă de mașini (video)

Ridicarea mai multor restricții impuse pe seama pandemiei a adus cu sine și aspecte mai puțin plăcute. Asta pentru că încep să reapară accidentele rutiere foarte grave. Cinci tineri, cu vârste între 17 și 19 ani, au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident grav.

Totul s-a petrecut după ora unu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumul ce leagă Botoșani de Iași. Mai multe autoturisme pline cu tineri goneau dinspre Botoșani spre Flămânzi, unde urmau să participe la o petrecere organizată într-un club din zonă. Asta în ciuda faptului că acest gen de petreceri încă nu este permis, iar cluburile nu au fost încă deschise.

Tinerii aflați la volan goneau cu viteze amețitoare spre Flămânzi. Autoturismele puternice în care se aflau se întreceau pe șoseaua liberă, dar cu un carosabil foarte prost. La ieșirea din localitatea Zăicești, într-o curbă periculoasă la stânga, șoferul de 19 ani al unui Audi, în care se mai aflau patru tineri, a pierdut controlul volanului. Acesta a încerat să ”taie” curba, intrând pe contrasens, dar mașina a intrat în derapaj. Autoturismul a revenit pe sensul de mers, după care a lovit parapetul de pe marginea drumului, pe care l-a aruncat la câțiva metri.

Mașina a trecut apoi peste o râpă adâncă de trei metri, pur și simplu ajungând de pe un mal de pământ pe celălalt, datorită vitezei pe care o avea, după care s-a oprit în mijlocul câmpului, cu fața spre șosea. Speriați, tinerii din celelalte mașini, aflate în spate, au sunat imediat la 112, totul petrecându-se chiar sub ochii lor.

La fața locului au ajuns, în scurt timp, două echipaje de la Ambulanță, echipajul cu medic al SMURD, două echipaje de descarcerare ale ISU, dar și mai multe echipaje de poliție. ”Au fost acordate îngrijiri medicale la cinci vinctime, minora de 17 ani fiind cel mai grav rănită”, a spus un ambulanțier din cadrul SJA Botoșani.

După ce au fost stabilizați la fața locului, patru din cei dinci au fost transportați de ambulanțe la Urgențe, aceștia suferind traumatime importante la nivelul membrelor și capului.

”Pacienții au ajuns la spital în stare gravă, dar stabilă. Vor fi supuși unui set complet de investigații, urmând ca apoi să se decidă protocolul terapeutic. Erau policontuzionați și politraumatizați în urma accientului”, a precizat medicul primar de medicină de urgență Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, la fața locului ajungând și un echipaj de criminaliști, care au început o anchetă pentru a stabili cu exctitate cauzele producerii accidentului și măsurile care se impun a fi luate.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...