Planuri pentru noi investiţii în municipiul Botoşani

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă câteva investiţii aflate la faza de documentaţii, care fac parte din planurile unor dezvoltatori locali şi naţionali.

Aceste investiții reprezintă în acest moment doar niște intenții. Suntem în etapa în care ni s-au solicitat certificate de urbanism, etapele procedurale presupun adoptarea în Consiliul Local de către consilieri a planurilor urbanistice pe detaliu, planurile urbanistice zonale, lucru care se poate întâmpla sau nu. Deci aceste intenţii sunt într-un stadiu incipient şi nu toate pot fi materializate„, a spus Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, investiţiile sunt următoarele:

– supermagazin lângă supermarketul Kaufland pe Calea Națională, pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi

– supermagazin în Zona Industrială, pe o suprafaţă de 8200 de metri pătraţi, între Spitalul de Recuperare şi magazinul de bricolaj

– spaţiu de birouri pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi

– cabinete medicale şi bloc cu heliport lângă Spitalul Judeţean

– bloc cu şapte etaje pe strada Războieni

– bloc cu 10 etaje, în locul Complexului Orhideea

– fabrică de bere artizanală la intrarea în Tulbureni

– 12 imobile parter plus trei etaje şi cinci imobile parter plus şase etaje, în strada Manoleşti Deal, lângă calea ferată, pe o suprafaţă de 33.968 de metri pătraţi.

Toate aspectele care presupun autorizarea vor fi prezentate într-un mod transparent pe pagina primăriei pentru solicitarea PUZ-ului, acolo unde vom avea şi consultări publice. Am vrut doar să fac referire la intenţia dezvoltatorilor de a construi edificii interesante în municipiul Botoşani şi din punct de vedere al regimului de înălţime şi din punct de vedere al destinaţiei acestora”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!