Tânără condamnată pentru că nu a restituit banii găsiți

A crezut că a dat norocul peste ea, dar până la urmă s-a ales cu un necaz. Este cazul unei tinere de 36 de ani, din Darabani, care a găsit o pungă cu bani, dar, în loc să o ducă la poliție, și-a însușit-o. Greșeala a costat-o pentru că păgubașul a anunțat autoritățile, iar în numai câteva zile tânăra s-a trezit cu poliția la ușă. Acuzată de însușirea bunului găsit, tânăra a fost trimisă în judecată și condamnată, zilele trecute, la o lună închisoare. Doar că magistrații au dispus amânarea aplicării pedepsei, așa încât ea nu va ajunge după gratii. În schimb, timp de doi ani, va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători, fiind obligată să restituie banii și să achite cheltuielile judiciare, adică încă 420 de lei.

Întâmplarea de la care a pornit totul s-a petrecut 26 aprilie 2019, când tânăra, Claudia N., a mers la o farmacie din Darabani, unde a găsit pe o tejghea o pungă de plastic în care se aflau 250 lei și un card bancar, pe care o persoană o uitase acolo cu numai câteva minute înainte. Crezând că nu o vede nimeni, a luat punga și a dispărut. Ce nu a știut a fost că farmacia avea un sistem de supraveghere video, iar scena a fost filmată.

Păgubașul a revenit în scurt timp la farmacie și, cum nu a mai găsit punga, a făcut plângerea la poliție. Identificată pe baza imaginilor filmate, tânăra a fost audiată, însă cheltuise banii cu pricina. Cum nu avea niciun venit, tânăra nu a avut de unde să restituie suma și a fost trimisă în judecată. Problema este că, în situația în care nu va respecta decizia instanței, magistrații ar putea revoca amânarea aplicării pedepsei, iar tânăra ar putea face pușcărie pentru 250 de lei.

 

Deja ai votat!