Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – Prima unitate unde începe imunizarea elevilor

Mâine, 25 mai, începând cu ora 9:00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” va fi prezentă echipa mobilă a Direcției de Sănătate Publică pentru vaccinarea anti-COVID 19 a elevilor cu vârsta de peste 16 ani. Anunţul a fost făcut de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Potrivit reprezentantului IŞJ, adolescenților le va fi administrat vaccinul Pfizer.

Datele centralizate de conducerea IŞJ vizând angajaţii din sistemul educaţional botoşănean cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID 19, arată că 2.137 de cadre au vaccinarea finalizată, la care se adaugă 718 persoane care au primit doar prima doză. Alţi 2.457 de angajaţi din categoria personalului didactic de predare încă nu s-au vaccinat.

La personalul didactic auxiliar şi nedidactic sunt 770 de angajaţi cu vaccinarea finalizată 239 de persoane care au primit prima doză şi 1.067 care încă nu s-au vaccinat.

Campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”

La începutul lunii aprilie, Ministerul Educaţiei a demarat campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, cu scopul de a-i determina pe angajaţii din sistem să se vaccineze. Campania a fost lansată la Botoşani pe 8 aprilie, în cadrul unei conferinţe la care a participat secretarul de stat Zoltan Kallos şi oficiali botoşăneni.

Zoltan Kallos a anunţat că s-a vaccinat şi a făcut apel la angajaţii din sistemul educaţional să-i urmeze exemplul. „Ar trebui să ajungem să obţinem acea imunizare de masă şi pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare”, a spus oficialul din minister.

Deja ai votat!