Filială a Universităţii Alexandru Ioan Cuza înfiinţată la Botoşani. Înscrierile se fac din toamnă (video)

Anunţ istoric făcut astăzi de primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici. Astfel, edilul a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că, în toamnă, anul universitar va începe şi la Botoşani.

„Am primit o adresă de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, cea mai veche universitate din ţară şi, din punctul meu de vedere, cea mai presitigioasă universitate românească prin care ni se transmite că au fost acreditate specialităţile la care am făcut referire şi cu alte ocazii. Deci, în toamnă, vom avea înscrieri, la Botoşani, pentru învăţământ superior la Universitatea Alexandru Ioan Cuza„, a declarat Cosmin Andrei.

Specializările la care se pot înscrie viitorii studenţi sunt Finanţe Bănci- studii universitare de licenţă cu învăţământ la distanţă- 25 de locuri, cu taxă; Administraţie Publică- studii universitare de licenţă cu învăţământ la distanţă- 25 de locuri, cu taxă; Retorica discursului ştiinţific literar jurnalistic, publicitar şi electoral- studii universitare de master- învăţământ cu frecvenţă – 9 locuri la buget şi 16 la cu taxă; Drept privat- studii univeristare de master- învăţământ cu frecvenţă- 10 locuri la buget, 15 locuri la cu taxă.

„Aceste specializări au fost acreditate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior, iar două dintre ele, Asistenţă Socială şi Relaţii Publice şi Publicitate sunt în curs de acreditare. Dacă vor veni documentele la universitate în ceea ce priveşte acreditarea şi a acestor două specializări vom putea avea înscrieri la Botoşani şi pentru acestea. Cu alte cuvinte, anul universitar 2021-2022 va începe şi la Botoşani”, a mai spus edilul.

CUrsurile vor avea loc la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”.

Deja ai votat!