Un profesor botoşănean caută spaţiu pentru un club de vacanţă

Copiii din parohie au susţinut ieri un concert de cântece patriotice

Florentina Dănilă, profesor pensionar, intenţionează ca în vacanţa de vară să organizeze mai multe activităţi cu copiii, mai ales că mulţi micuţi din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Eternitatea nu au posibilitatea să plece în călătorii alături de părinţi. Pentru a organiza astfel de activităţi, cadrul didactic are, însă, nevoie de un spaţiu.

Ei vin cu drag la cor la biserică pentru că se simt bine. Starea de bine este creată de părintele nostru, Vasile Burlacu și de dascălul Gabriel Corolea. Copiii simt nevoia să lucreze în grup, să relaționeze frumos. Vor și alte activități. Eu mi-aş dori din tot sufletul să inițiez un club de vacanță, la care doresc să participe şi alte cadre didactice din parohie. Copiii au nevoie de noi, dar și noi de ei. Eu, cel puțin, în acest moment, am nevoie ca de aer de activități frumoase cu copiii. Activități educative, creative, plăcute, care să se adreseze sufletului și minții! Din păcate biserica noastră nu dispune de un spaţiu corespunzător, un spațiu sigur și plăcut pentru astfel de activități”, a scris Florentina Dănilă pe facebook.

„Sunt convinsă că cineva ne va întinde o mână de ajutor”

Potrivit cadrului didactic, preotul Vasile Burlacu îşi dorește din tot sufletul să-i încurajeze pe copii să participe la diferite activităţi. Ca dovadă, şi cei trei copii ai preotului paroh participă la toate activitătile. „Copiii reprezintă viitorul! Pentru ei trebuie să ne mobilizăm ca să le oferim o educație frumoasă și completă. Biserica noastră nu are deocamdată nicio clădire adiacentă pentru astfel de activități. Poate există prin zonă persoane cu suflet mare care pot să ne ajute cumva. Poate au un spațiu în apropiere care poate fi închiriat cu o sumă modică sau poate cunosc un spațiu care poate fi folosit în acest sens. Sunt atâția oameni care vor să facă bine și sunt convinsă că cineva ne va întinde o mână de ajutor. Poate persoane din presă ne vor ajuta! Poate cineva de la Primărie! Lansez aici, în spaţiul online, această rugăminte”, a transmis Florentina Dănilă.

Cadrul didactic ar dori să organizeze activităţi cu copiii în perioada 1 iulie – 1 septembrie, zilnic, în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Concert de cântece patriotice

Ieri, 23 mai 2021, la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” a avut loc un impresionant concert de cântece patriotice, susținut de copiii din parohie. Pentru strădania și efortul depus, copiii au fost răsplătiți cu aplauze și dulciuri. Cei care i-au urmărit le-au mulţumit pentru emoționantele clipe trăite.

Deja ai votat!