Adolescent condamnat pentru o crimă comisă chiar de ziua lui

Un adolescent care a ucis un om cu un singur pumn a fost condamnat la măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de doi ani. Sentința definitivă a fost pronunțată marți, 25 mai a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a confirmat practic decizia Tribunalului Botoșani, care a fost instanță de fond. Trimis în judecată sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, Cosmin Fabian C. urmează să ajungă într-o unitate de profil, perioada petrecută în arest preventiv urmând să i se scadă din pedeapsă.

Crima a avut loc pe 19 septembrie 2019, când tânărul tocmai împlinise 17 ani și a mers la un bar din Stăuceni pentru a sărbători momentul împreună cu trei prieteni. Au stat în bar, iar la un moment dat au ieșit la fumat. Din câte se pare, tinerii s-au atins de un bărbat în vârstă de 56 de ani, care era pe terasa barului, care ar fi spus ceva la adresa lor. Deranjat de comentarii, adolescentul s-a apropiat de el și i-a tras un singur pumn.

Episodul violent a durat doar trei secunde, însă lovitura aplicată de adolescent a fost destul de puternică întrucât după mai puțin de un minut bărbatul a decedat. Doi localnici care stăteau la masă cu el au realizat ce s-a întâmplat după circa 9 minute. La fața locului a ajuns și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, dar, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de cadrele medicale, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Reținut, adolescentul a fost arestat preventiv timp de trei zile, după care a fost plasat sub control judiciar.

 

 

Deja ai votat!