Fonduri pentru extinderea sistemului de supraveghere video a platformelor pentru deşeuri

În cadrul unui proiect de digitalizare şi dezvoltare urbană, derulat de municipalitatea botoşăneană, există finanţare şi pentru achiziţionarea a şase noi sisteme de supraveghere video care vor fi amplasate la platformele pentru depozitarea deşeurilor.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a anunţat că va fi desemnată o persoană din cadrul Direcţiei Edilitare sau de la Urban Serv care să monitorizeze imaginile preluate de acele camere, pentru a se putea interveni acolo unde vor fi probleme. „În această perioadă vom modifica şi regulamentul privind colectarea deşeurilor municipale şi, împreună cu Poliţia Locală, vom lua măsuri cu cei care nu vor respecta normele de colectare selectivă sau de depozitare a gunoiului menajer”, a afirmat edilul.

Primele sisteme de supraveghere a platformelor au fost cumpărate în anul 2020

Anul trecut, la iniţiativa lui Cosmin Andrei, atunci viceprimar, municipalitatea a cumpărat trei camere de supraveghere video care au fost amplasate în platformele pentru colectarea deşeurilor menajere. În baza imaginilor, transmise în timp real la dispeceratul monitorizat de poliţiştii locali, au fost identificate şi sancţionate persoanele care şi-au făcut un obicei din a abandona deşeurile pe domeniul public.

Supravegherea video a platformelor este un instrument util la îndemâna poliţiştilor locali, autorităţilor locale şi reprezentanţilor Urban Serv, care pot modifica programul de colectare, în aşa fel încât să nu mai existe platforme cu containere goale, dar cu mormane de deşeuri lângă acestea. Totodată, pot fi identificate şi maşinile care aduc deşeuri din alte localităţi sau maşini ale societăţilor care nu plătesc taxa de salubrizare. „Scopul este să modificăm comportamente, ca să avem o depozitare controlată a deşeurilor şi un spirit civic aşa cum ni-l dorim”, declara atunci Cosmin Andrei.

Deja ai votat!