Peste 1.800 de botoşăneni s-au vaccinat în weekend (video)

Peste 1.800 de botoşăneni au ales să se vaccineze în weekendul care tocmai a trecut, fie în cadrul maratoanelor de vaccinare, fie în centrele deschise în judeţ.

Mai exact, 1.820 de botoşăneni s-au vaccinat în perioada 21-23 mai. „Dintre aceştia, 382 au fost vaccinaţi la maratonul din dreptul Prefecturii, iar alţi 168 în prima etapă din cadrul campaniei de vaccinare de la Formens”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Din totalul vaccinurilor folosite, 1.522 de doze au fost de la Pfizer, dintre care două treimi au fost pentru prima vaccinare. 100 de doze au fost de la vaccinul produs de Moderna, dintre care o treime au fost la prima doză, 113 cu Astra Zeneca, doar 15 fiind la prima doză, restul de 98 la rapel, iar 85 au fost botoşăneni care au dorit să se vaccineze cu Johnson&Johnson.

Din totalul persoanelor vaccinate, 1.224 au fost la prima doză, semn că botoşănenii încă mai doresc să se vaccineze, iar lipsa programării îi face să meargă în număr mai mare la centrele de vaccinare.

Deja ai votat!