-1.7 C
Botoșani
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Acasă Local Ultima zi pentru depunerea declarației unice la Fisc

Ultima zi pentru depunerea declarației unice la Fisc

Astăzi, 25 mai, este ultima zi în care persoanele care realizează venituri din activități independente pot depune declarația unică la ANAF. Aceasta poate fi depusă atât online, cât și în format fizic. Astfel, cei care vor alege să depună cererea electronic, o pot face prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro sau prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat. Cei care preferă în format fizic, o pot face direct la unitățile fiscale.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziția persoanelor mai multe modele pentru completarea declarației unice în funcție de categoria din care fac parte persoanele care obțin venituri din activități independente. Acestea pot fi descărcate gratuit de pe portalul-ul ANAF din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice.

Deja ai votat!