Axul central al drumului strategic ajunge din nou în fața judecătorilor

Lucrările pentru realizarea axului central al drumului strategic vor întârzia din nou. Deși Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins ca tardivă contestația formulată de asocierea Mavgo Holding, Aqua Parc și Hydrostoy AD Bulgaria, firmele în cauză s-au adresat și instanței de judecată. Acțiunea a fost deschisă la Curtea de Apel Suceava, iar instanța va trebui să se pronunțe cu privire la motivele invocate de constructori.

Prin urmare, procedura va întârzia și mai mult demararea lucrărilor pe lotul II, respectiv drumul județean 282 Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești. Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de asocierea formată din Cornell’s Floor – Construct Com SRL Botoșani – Test Prima– Autotehnorom SRL Suceava, dar asocierea clasată pe locul III a cerut reluarea procedurii de atribuire. „Sperăm într-o decizie cât mai rapidă a magistraților suceveni, așa cum s-a întâmplat și în cazul primei contestații”, a spus Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Între timp, pe lotul I s-a trecut deja la decaparea asfaltului vechi și s-a marcat traseul drumului, iar pe lotul III firmele care și-au adjudecat lucrările au trecut la organizarea de șantier. Totodată, s-a stabilit și graficul de lucrări.

 

Deja ai votat!