Proiect pentru promovarea artei în mediul şcolar

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în calitate de partener, participă la proiectul județean interdisciplinar „Muzică, mișcare, culoare și comunicare”, alături de alte instituții din municipiul Botoșani și din județ: Școala Gimnazială 10, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Școala Populară de Arte „George Enescu”, Școala Gimnazială 12, Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Tiberiu Crudu” Tudora.

Proiectul este în desfășurare începând cu 22 martie 2021 și se va finaliza pe 11 iunie 2021, atât online, cât și în unitățile de învățământ menționate. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt elevi din ciclul primar și gimnazial din școlile participante. Proiectul include activități extracurriculare interdisciplinare integrate orientate spre dezvoltarea simțului estetic și promovarea artei în mediul școlar și social.

Cristiana Voicu, bibliotecar la Memorialul Ipoteşti, va avea intervenții punctuale pe tema „Imagini vizuale și cromatica poeziilor lui Mihai Eminescu”, la Școala Gimnazială 12 Botoșani, împreună cu profesorii Diana-Gabriela Prescorniță, Liliana Poleucă și Ioana Acatincăi.

Deja ai votat!