Botoșăneni amendați pentru câini de companie duși ilegal în Anglia

Doi botoșăneni care transportau ilegal câini de companie către Regatul Unit al Marii Britanii au fost amendați de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este vorba de două persoane fizice din municipiul Botoșani, care au fost sancționate în baza unei sesizări scrise a serviciilor veterinare din Anglia.

Cei doi botoșăneni au fost descoperiți de autoritățile britanice, cu ocazia unui control efectuat în eurotunelul care face legătura între Franța și Regatul Unit. În urma verificărilor efectuate de autoritățile străine a ieșit la iveală că cei doi transportau câinii de companie în vederea comercializării, fără să aibă documente legale pentru exemplarele transportate și fără ca mașina să fi fost autorizată pentru transport animale.

Astfel, în baza sesizării înaintată de autoritățile britanice către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor, cei doi botoșăneni au fost sancționați cu câte o amendă în valoare de 6.000 de lei fiecare.

 

Deja ai votat!