Distincţie acordată profesorului de limba franceză Gabriela Mangîr

Excelenţa Sa, Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România a venit astăzi la Botoşani, pentru a participa la un eveniment ce are loc în Aula Magna a Colegiului „Laurian”. În cadrul evenimentului profesorului de limba franceză Gabriela Mangîr i-a fost  înmânată distincţia Palmes Academiques.

La eveniment participă şi o serie de oficialităţi locale printre care se numără Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Dan Nechifor, viceprimarul Liviu Toma, Daniel Botezatu și Ada Macovei, inspector școlar general și inspector şcolar general adjunct.

Gabriela Mangîr este preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză şi are rezultate excepţionale în activitatea didactică. Cadrul didactic a avut un rol important în obţinerea de către Colegiul „Laurian” a certificatului Label France Education, marcă internaţională a calităţii în învăţământul bilingv francofon.

Distincţia a fost creată în anul 1808

Ordre des Palmes Académiques este acordat de către președintele Republicii Franceze şi răsplătește meritele unor personalități în educație. Creat de către Napoléon Bonaparte în 1808, cu denumirea de Ofițer al Academiei (pentru a răsplăti activitățile universitare, academice), ordinul va fi reinstituit pe 4 octombrie 1955, de către Edgar Faure (1908 – 1988, președintele Consiliului de Miniștri francez între 23 februarie 1955 – 24 ianuarie 1956), cu denumirea Ordre des Palmes Académiques.

Deja ai votat!