spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTEdilii stabilesc noi reguli pentru Nova Apaserv

Edilii stabilesc noi reguli pentru Nova Apaserv

Edilii botoşăneni şi-au propus să rezolve problemele care apar după ce echipele Nova Apaserv intervin pentru remedierea unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare. „Având în vedere întârzierile foarte mari privind refacerea zonelor afectate de lucrările de intervenție ale operatului Nova Apaserv pentru remedierea avariilor la conductele de apă și canalizare, vreau ca, împreună cu domnul primar Cosmin Andrei şi cu colegii din Direcția Edilitare, să propun în Consiliul Local completarea <Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenție la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani>.

Prin acest regulament, se urmărește stabilirea obligațiilor și răspunderilor cu privire la modul de executare a lucrărilor, încadrarea în termenele prevăzute, semnalizarea rutieră corespunzătoare și asigurarea siguranței traficului conform normativelor în vigoare, refacerea domeniului public afectat”, a declarat Liviu Toma, viceprimar al municipiului.

Gropile vor fi asfaltate de firma care se ocupă de străzile din municipiu 

Potrivit edilului, se va propune completarea regulamentului cu dispozițiile referitoare la situația în care administratorul de rețele/ beneficiarul avizelor nu respectă obligația de a readuce amplasamentul la starea inițială. Astfel, în cazul în care zona unde s-a intervenit nu va fi refăcută, beneficiarul avizului/ executantul va fi notificat, după care va fi sancționat cu amendă contravențională.

Primăria Municipiului Botoșani va putea dispune refacerea zonei respective, prin operatorul autorizat, cu care instituția are încheiate relații contractuale pentru lucrări de reparații curente și întreținere a străzilor, iar la final vor fi calculate despăgubiri echivalente în valoarea costurilor reparațiilor și dobânzilor aferente ce vor fi stinse prin modalitățile legale în vigoare: compensarea, atragerea răspunderii pentru datoriile respective, angajament etc”, a mai spus Liviu Toma.

Municipalitatea trebuie să intervină deoarece toate sesizările privind gropile de pe străzi ajung la primărie. Practic, botoşănenii nu sunt interesaţi de cine are obligaţia să refacă zonele afectate, ei solicitând doar plombarea gropilor şi asigurarea unor condiţii normale de circulaţie.

Regulamentul modificat va fi supus dezbaterii publice, după care va fi supus dezbaterii şi aprobării în plenul Consiliului Local.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...