Proiect de suflet implementat la Liceul Todireni

Elevii şi cadrele didactice de la Liceul Todireni s-au implicat cu mult entuziasm în proiectul „Viața la țară altfel”, implementat din iniţiativa şi cu sprijinul Fundației „Noi Orizonturi”.

Elevii au strâns plante medicinale, care au fost uscate şi selecționate, mărunţirea, ambalarea, etichetarea derulându-se „ca la carte”. Plantele au fost puse în săculeți de hârtie şi pânză. Săculeții au primit un strop de suflet și culoare prin ornarea cu diferite materiale: ață, nasturi, carioci, panglici și sfoară de cânepă.

Plantele medicinale vor fi vândute în cadrul unui târg organizat la liceu

Cei mici au venit cu ideea de a ne diversifica oferta şi pe tarabele noastre de plante veţi găsi şi jucării donate de copii, dezinfectate, spălate, ambalate, gata să fie vândute. Gândiți-vă ce bucurie veți face celor dragi, dar şi  vârstnicilor şi copiilor de 1 Iunie. Acum depinde doar de dumneavoastră cum vom reuși să le arătăm copiilor ce înseamnă solidaritatea, empatia, grija pentru cei vârstnici.

Așteptăm cu speranță în suflet să contribuiți la acest proiect al nostru. Începând de vineri (astăzi n.r.) vom fi în fața școlii şi vom aștepta să vă alinați sufletul cumpărând un ceai de tei pentru liniște, un ceai de mentă, un ceai de rostopască pentru probleme hepatice… şi multe alte plante medicinale”, a declarat Carmen Maria Hemen, directorul adjunct al liceului.

Cu banii strânşi vor fi cumpărate diferite produse pentru bătrânii de la Unitatea Medico Socială din Suliţa. Bunicii vor primi daruri de la copii, pe 1 Iunie, de ziua copiilor. Dacă vor fi colectate suficiente fonduri, vor fi ajutaţi şi copiii dintr-un centru de plasament.

Am demonstrat încă o dată că munca în echipă ne aduce succesul. Iar școala noastră are profesori inimoși, implicați si copii care învață că <Dăruind, vei dobândi>”, a concluzionat Carmen Maria Hemen.

Deja ai votat!