Scade numărul şcolilor botoşănene din scenariul galben

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat astăzi, 28 mai, situaţia privind propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, avizate de IŞJ şi de Direcţia de Sănătate Publică, cu privire la modalitatea de desfăşurare a cursurilor, începând cu 31 mai  2021.

Datele centralizate de oficialii din educaţia botoşăneană arată că 466 de şcoli sunt în scenariul I (verde). Doar şcolile din comunele Corlăteni, Ibăneşti şi Roma  îşi vor desfăşura activitatea după scenariul II (galben). În total, în scenariul galben, sunt 13 unităţi de învăţământ,

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul verde presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul galben presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Elevii din celelalte clase/ani de studiu au ore online. Acest scenariu se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Deja ai votat!