Acuzat de omor, după ce și-a ucis fratele geamăn cu zeci de lovituri de cuțit

Un bărbat din comuna Unțeni, care în urmă cu mai puțin de trei luni și-a ucis fratele geamăn, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzația de violență în familie sub forma omorului. Aflat în arest preventiv, Cezar Avătămăniței, în vârstă de 50de ani, urmează să răspundă în fața magistraților pentru fapta comisă.

„S-a reținut că, în ziua de 9 martie 2021, în jurul orei 16.30, în timp ce se aflau în locuința comună din comuna Unțeni, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul l-a tăiat pe fratele său, A.D., cu un cuțit în zona cervicală, a toracelui, a feței și a mâinilor, cauzându-i multiple leziuni, care au dus la decesul victimei”, au precizat procurorii.

Cei doi frați gemeni locuiau împreună cu mama lor, în vârstă de 80 de ani, în casa părintească. Iar în ziua cu pricina agresorul a mers la un bar din sat şi a băut câteva sticle de bere, iar la un moment dat, din greșeală, a luat și două guri de diluant dintr-o altă sticlă. Unul dintre consăteni a sunat la 112, de frică ca nu cumva bărbatul să se fi intoxicat, dar echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță a constatat că acesta nu acuza niciun fel de probleme, iar bărbatul a refuzat transportul la spital. Atunci a intervenit fratele geamăn, care ar fi insistat ca bărbatul să meargă totuși la spital, dar fără succes.

Într-un final, frații au revenit la domiciliu, iar aici conflictul ar fi escaladat. În acest context, Cezar Avătămăniței a luat un cuțit și a tăbărât pe fratele geamăn, lovindu-l cu o violență ieșită din comun. A mers mai apoi la un bar, unde a povestit ce a făcut, iar un localnic a sunat la poliție.

Reținut imediat după comiterea faptei, bărbatul a fost dus la spital, iar ulterior a fost arestat preventiv. Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar după administrarea probelor adunate cu ajutorul criminaliștilor, agresorul a fost trimis în judecată.

 

 

Deja ai votat!