Municipiul Botoşani înfrumuseţat cu zeci de mii de flori

Municipiul reşedinţă de judeţ a căpătat în ultima perioadă culoare adusă de florile plantate în sensuri giratorii, parcuri, pietonale. În acest an, municipalitatea a achiziţionat 60.500 de flori, dintre care 57.400 de ghivece mici cu flori pantate pe spaţiile verzi şi 3.100 de ghivece mari cu răsad plantat în jardiniere.

Valoarea acestui contract, incluzând furnizare flori şi plantare este de 149.376 de lei, valoarea răsadului fiind de 119.861 de lei.

Conducerea primăriei a transmis poliţiştilor locali să acorde o atenţie deosebită zonelor unde s-au plantat flori deoarece în ultimii ani s-a constatat că se fură foarte multe flori de pe domeniul public.

Anul trecut, pe lângă flori, au fost plantaţi şi peste o sută de copaci

Anul trecut, chiar în condițiile speciale ale perioadei, cu restricții de circulație, dar și cu cheltuieli bugetare suplimentare impuse de pandemie, municipalitatea a reușit să ducă la bun sfârșit lucrările programate pentru primăvară. Astfel, au fost plantate flori pe arterele orașului, au fost scoase peste 100 de cioate, în locul lor fiind plantați copaci, respectiv 70 din specia catalpa pe Calea Naţională şi 46 de tei pe Bulevardul Eminescu.

Deja ai votat!