Polițist botoșănean amenințat de un pedofil. Suspectul a fost condamnat pentru ultraj

Un individ bănuit de racolarea minorilor în scopuri sexuale a ajuns să-l amenințe pe un polițist, în momentul în care acesta l-a încătușat pentru a-l duce la audieri. „Ai grijă băiatu… dacă ai scăpat cătușele, eu te omor în două secunde”, „mă bagi în pușcărie… te farm tot!”, a amenințat individul. În vârstă de 51 de ani, bărbatul a fost acuzat de ultraj și condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. În plus, instanța l-a obligat și la plata unor daune morale față de polițist. Sentința a fost pronunțată în urmă cu câteva zile și nu este definitivă.

Scenele s-au petrecut în vara lui 2018, când un agent din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani a fost contactat prin apel pe 112 de o femeie dintr-o comună din județ care anunța că nepoata ei în vârstă de 11 ani ar fi fost abordată de un localnic pentru a întreține raporturi sexuale contra sumei de 50 euro. Polițistul a ajuns imediat la domiciliul apelantei, după care l-a identificat pe principalul suspect, care era la domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. Agentul de poliție i-a adus la cunoștință că există o plângere împptriva lui și că este necesar să-l însoțească la sediul poliției, și, în timp acesta bărbatul își căuta cartea de identitate, polițistul și-a sunat un coleg și i-a solicitat sprijinul, întrucât îi parvenise informația conform căreia suspectul ar avea asupra lui un cuțit. Când au ajuns în postul de poliție, agentul i-a solicitat suspectului să pună pe birou bunurile pe care le are asupra sa, iar individul a scos mai multe bunuri, însă nu și vreun cuțit. Atunci polițistul a procedat la efectuarea unui control corporal, ocazie cu care a găsit un briceag, cu lama de 12 centimetri. Atunci suspectul a devenit agitat, proferând cuvinte jignitoare, iar polițistul a încercat să-l încătușeze, în acel moment făcându-și apariția și colegul agentului. Băgat în autospeciala de poliție pentru a fi adus la audieri la Botoșani, individul a devenit din nou agitat și a început să-l amenințe pe polițist. Ba mai mult, odată ajuns la Poliția municipiului Botoșani, acesta s-a autorănit lovindu-se de pereți.

Internat în Secția de psihiatrie a Spitalului Județean, bărbatul a fost examinat și, întrucât avea la activ mai multe internări în aceeași secție pentru diverse afecțiuni, a fost expertizat medico-legal, comisia de specialitate stabilind că a comis faptele cu discernământ. Pus sub urmărire penală și trimis în judecată pentru ultraj, individul a invocat că a reacționat violent după ce ar fi fost lovit de polițist, însă aceste aspecte nu au putut fi probate. În schimb, amenințările aduse polițistului au fost filmate, iar imaginile au fost puse la dispoziția instanței de judecată, în cadrul probatoriului. Prin urmare, judecătorii l-au condamnat pe bărbat și l-au obligat la plata unor daune morale de 1.500 de lei față de polițist.

 

Deja ai votat!