Consilierii municipali vor avea o concurență serioasă în rândul tinerilor

Elevii botoșăneni vor forma un consiliu local “din umbră”, for în care vor propune, analiza și dezbate proiectele importante pentru comunitate. Palatul Copiilor Botoșani, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, implementează până pe 15 noiembrie 2021, în municipiul reşedinţă de judeţ, proiectul ”Îmi pasă, mă implic”. Toate liceele din municipiul Botoșani vor avea reprezentare în Consiliul Local al Tinerilor Liceeni (CLTL), cadru în care tinerii vor putea să-și exprime părerile asupra unor proiecte importante pentru comunitate. CLTL va fi organizat după modelul consiliilor locale.

Scopul proiectului pe care dorim să-l implementăm este creșterea nivelului de educație cetățenească al tinerilor, iar obiectivul principal este  informarea și instruirea  unui număr de 23 de elevi în vederea unei mai bune cunoașteri a administrației publice locale și a mecanismelor de funcționare ale acesteia. Practic, oferim copiilor noștri posibilitatea de a se implica activ în problemele comunității și a înțelege mecanismele legislative de soluționare și de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleșii locali botoșăneni se vor uita cu atenție la dezbaterile Consiliului Local al Tinerilor Liceeni care, de ce nu, ar putea forma viitorii reprezentanți ai administrației locale a municipiului”, a declarat profesorul Mihaela Huncă, directorul Palatului Copiilor Botoșani.

Cele două instituţii vor implementa încă două proiecte

Palatul Copiilor Botoșani, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, va implementa încă două proiecte, în perioada următoare.

Astfel, elevii vor putea participa şi la Concursul ”BOTOȘANI – POVESTEA ARTEI ȘI A CULTURII”, care va pune accent pe cunoașterea personalităţilor botoșănene și promovarea județului. De asemenea, începând din 7 iunie, elevii sunt aşteptaţi la atelierele și  activitățile educative organizate în cadrul Clubului de vacanță ”EDU-TIN”.

Deja ai votat!