Contrabandiști de țigări prinși cu marfa ascunsă în mașină (video)

Polițiștii de frontieră dorohoieni au descoperit aproximativ 800 de pachete cu țigarete de contrabandă, în valoare de peste 8.000 de lei, ascunse în roata de rezervă, compartimentul motor, schimbătorul de viteze și torpedoul unui autoturism. Captura a fost realizată duminică, pe 30 mai a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de responsabilitate. În urma activităților desfășurate, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, pe comunicația Vârfu Câmpului-Dorohoi un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, cetățeni români.

„Existând suspiciuni cu privire la natura bunurilor transportate de către cei doi, polițiștii de frontieră au condus persoanele și autoturismul la sediul sectorului pentru efectuarea unui control amănunțit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, disimulate în roata de rezervă, compartimentul motor, schimbătorul de viteze, torpedou, precum și în bagajele personale, țigarete de proveniență extracomunitară”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Astfel, în urma inventarierii a rezultat o cantitate totală de 15.960 de țigarete, cu o valoare de 8.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Cetățenii au susținut că țigaretele au fost achiziționate de la o persoană necunoscută pentru consum propriu. Polițiștii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, inclusiv autoturismul în valoare de 14.700 lei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Deja ai votat!