Amendă de 6.000 de lei aplicată de comisarii de mediu

Un botoșănean care a incendiat mai multe deșeuri pe un teren de la marginea orașului Flămânzi s-a ales cu o amendă de 6.000 de lei. Cazul a fost descoperit în urmă cu circa două săptămâni, în urma unui apel primit prin dispeceratul pentru situații de urgență 112.

Astfel, în baza informațiilor primite, comisarii Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Botoșani au verificat un amplasament din orașul Flămânzi pe care se incendiau deșeuri de materiale plastice, scaune auto, anvelope, cabluri, echipamente electronice, toate provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz. „Persoana fizică identificată nu deținea autorizație de mediu pentru activitățile pe care le desfășura pe amplasament. Pentru neconformitățile constate s-au trasat mai multe măsuri cu termen, în vederea remedierii situației”, au precizat reprezentanții Comisariatului de Mediu Botoșani.

Comisarii au interzis eliminarea prin incendiere a deșeurilor de orice fel, dar și activitatea de colectare, dezmembrare și valorificare a deșeurilor fără a deține Autorizație de Mediu. Totodată, s-a impus valorificarea sau eliminarea deșeurilor existente pe amplasament prin intermediul operatorilor economici autorizați. În plus, comisarii de mediu au aplicat și o amendă în valoare de 6.000 lei.

 

Deja ai votat!