sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTCâteva zeci de botoșăneni s-au vaccinat dintr-un mall arhiplin

Câteva zeci de botoșăneni s-au vaccinat dintr-un mall arhiplin

Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), dar şi reprezentanţii Uvertura Mall şi-au unit azi forţele pentru a organiza o serie de manifestări dedicate Zilei Internaţionale a copilului.

Unul dintre evenimente a fost un maraton de vaccinare, organizate de Prefectură în colaborare cu DSP şi reprezentanţii mall-ului. „Maratonul Tinereții” s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, ieri, 31 mai, şi astăzi, 1 iunie, şi s-a adresat în special adolescenților cu vârste peste 16 ani, care au dorit să se vaccineze împotriva Covid19. Scopul acestuia a fost sporirea ratei de vaccinare la nivelul județului. Deşi centrul comercial a fost arhiplin astăzi, sute de persoane participând la manifestări, prezența la vaccinare a fost foarte mică. Mai exact, astăzi s-au vaccinat 24 de persoane la Uvertura Mall, iar ieri doar 18.

Cei mici s-au întâlnit şi cu pompierul Sam

Astăzi la mall a avut loc şi o întâlnire cu pompierului Sam, o acțiune organizată de ISU Botoșani în colaborare cu Uvertura Mall și Noriel. Aceasta a avut ca scop informarea celor mici în ceea ce privește comportamentul pe care trebuie să-l adopte într-o situație de risc. Unii dintre copii au venit la întâlnire costumaţi în pompieri şi s-au implicat activ în discuţiile cu îndrăgitul pompier Sam.

„Cei mici au demonstrat că știu cum să evite o situație care ar putea să devină periculoasă și cum să reacționeze dacă sunt martori sau implicați într-un eveniment nedorit. Am descoperit acest lucru după ce am urmărit ce au discutat cu pompierul Sam și voluntarii din pasiune prezenți la acțiune, dar și după răspunsurile la întrebările adresate de pompieri în cadrul unui concurs pe teme de prevenire a situațiilor de urgență”, au transmis reprezentanţii ISU.

Cântec şi voie bună 

De asemenea, copiii de la Palatul Copiilor din Botoșani, au oferit spectatorilor reprezentații de dans, muzică și teatru celor.

Cei mici s-au bucurat și de Toboganul gonflabil, de Târgul de jucării, au participat la un atelier de ornat brioșe, au vizionat Parada mascotelor DISNEY, au avut parte de facepaiting, dar s-au amuzat și de prezența clovnilor. De asemenea, s-au desfășurat și o serie de spectacole oferite de ansamblurile „Florile Bucovinei” din Rădăuți și „Primăvara”, din Rogojești.

„O zi dedicată copiilor care au răspuns într-un număr impresionant, dornici să își trăiască copilăria și să ne arate că bucuria vine din lucruri simple și că a zâmbi e cel mai frumos cadou pe care îl poți oferi celor dragi”, a precizat Simona Rautu, specialist Marketing, Uvertura Mall.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...