Finanţare europeană pentru două proiecte de colaborare Botoşani – Ivano Frankivsk

În perioada 27 – 28 mai, primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu și funcţionari din cadrul Serviciilor Management Proiecte și Achiziții din cadrul Primăriei Botoşani au participat la o serie de ședințe de lucru în Ucraina.

Edilul botoşănean și omologul ucrainean din Ivano Frankivsk, Ruslan Martsinkiw, au discutat despre cele două proiecte desfășurate de autoritățile administrative, prin Programul Operațional Comun România – Ucraina, 2014-2020.

Este vorba despre „Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice”, proiect ce presupune înființarea Agenției pentru Managementul Energiei, a unui centru pentru copii (InnoSciPromo Center), în cadrul căruia cei mai mici botoșăneni vor avea ocazia să testeze mijloace inovatoare de producere a energiei, respectiv amplasarea unei stații solare de încărcare a mașinilor electrice, dotată cu WIFI, activități în oglindă urmând a se realiza și la Ivano Frankivsk.

Cel de-al doilea proiect vizează scanarea Pieței 1 Decembrie 1918 şi înființarea Muzeului Multimedia al Diversității Culturale. Partenerii municipalităţii vor înfiinţa la Ivano Frankivsk un muzeu dedicat armelor. De asemenea, vor fi realizate activități de valorificare a patrimoniului etniilor de pe cele două părți ale graniței.

În cadrul celor două evenimente am avut ocazia să mă întâlnesc cu omologul meu din Ivano Frankivsk, domnul primar Ruslan Martsinkiw, și să punem bazele unor proiecte viitoare de cooperare care să ducă la dezvoltarea orașelor noastre”, a precizat Cosmin Andrei.

Valoarea totală a celor două proiecte este de 1,4 milioane de euro, municipiului Botoșani urmând să-i revină 603.000 de euro.

Deja ai votat!