Municipalitatea are lucrări în mai multe zone ale oraşului

Însoțit de colegi din cadrul Serviciului Edilitare din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a inspectat ieri câteva dintre șantierele deschise în oraș. Edilul a ajuns pe strada Cornișa, pe Bulevardul Mihai Eminescu și în zona Calea Națională.

Potrivit edilului, pe strada Cornișa vor fi reabilitate trotuarele, dar şi intrările în blocurile de locuințe, va fi turnat asfalt și se va fi amenajată o parcare. În acea zonă se intenţioenază construirea unui teren de joacă. „Am trimis o adresă conducerii Electromining şi le-am transmis că vrem să cumpărăm clădirea pe care o au în proprietate, cu scopul de a o demola şi de a amenaja acolo un loc de joacă. Bineînţeles, dacă va fi o propunere care poate fi acceptată, financiar vorbind. Este vorba despre fosta cantină. Dacă am reuşi să o cumpărăm, am rezolva două probleme, o dată să eliminăm acea clădire fără geamuri, unde se adăpostesc oamenii străzii şi unde se aruncă deşeuri şi, în al doilea rând, să amenajăm un loc de joacă pentru copii”, a declarat Cosmin Andrei.

Pe Bulevardul Mihai Eminescu vor fi reabilitate trotuarele și vor fi reconfigurate trecerile de pietoni, la distanță mai mare de sensurile giratorii. Mutarea trecerilor de pietoni a fost solicitată de mulţi botoşăneni, care susţin că apar blocaje în trafic şi din cauză că trecerile de pietoni sunt la mică distanţă de sensurile giratorii.

În zona Calea Naţională, în spatele farmaciei Anca, vor fi asfaltate aleile şi vor fi amenajate locuri de parcare.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii constructorului care are contract cu municipalitatea pe întreţinere şi reparaţii străzi, primarul a primit asigurări că lucrările sunt în grafic.

Deja ai votat!