spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPerioada de depunere a lucrărilor pentru Concursul "Sfinții Închisorilor" se prelungește

Perioada de depunere a lucrărilor pentru Concursul „Sfinții Închisorilor” se prelungește

Elevii care doresc să participe la Concursul „Sfinții Închisorilor” au la dispoziţie o perioadă suplimentară faţă de cea anunţată iniţial. Asta deoarece termenul de depunere a lucrărilor a fost prelungit. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni. Astfel, pentru Eseuri și Poezie lucrările pot fi depuse până pe 7 iunie, iar pentru Arte plastice până pe data de 5 iunie.

Concursul „Sfinții Închisorilor” se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII şi desfăşoară pe două secţiuni. Scopul competiţiei este acela de a scoate în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste, transformările profunde pe care instaurarea brutală a comunismului le-a produs în societatea românească, mărturisirea de credință ca atitudine ziditoare și mântuitoare a sufletului românesc și portrete ale martirilor din închisorile comuniste.

Concurs pe două secţiuni 

Secțiunea de Arte Plastice a concursului este organizată de Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” prin profesorul de artă plastică specializată, Cătălina Felicanu, în parteneriat cu artistul plastic Aida Șușter-Boțan, împreună cu președinte al Asociației ”Scut Botoșănean” Bogdan Cărăușu, Palatul Copiilor Botoșani și Muzeul Județean Botoșani.

Participanții la această secţiune trebuie să creeze lucrări în tehnici specifice artelor plastice. Acestea vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din artiști vizuali, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, un reprezentant al Asociației ”Scut Botoșănean” și un artist iconograf. Jurizarea se face pe două categorii, respectiv, elevii de la școlile și liceele teoretice, iar apoi elevii de la liceul vocațional.

Câștigătorii vor avea parte și de premii în bani, în valoare totală de 1.500 de lei, dar vor primi și materiale de lucru pentru creație.

Ssecțiunea de Eseuri și Poezie este organizată de Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință” și Asociația „Scut Botoșănean” în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani și Colegiul Național ”A. T. Laurian”, Botoșani. Juriul va fi format din Corina Țifrea, profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani, Coca Dorica, profesor la Colegiul Național „A.T Laurian” Botoșani, Alina Purice, profesor la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Florentina Toniță, jurnalist și Marius Rîznic, profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Botoșani.

Cele mai bune lucrări vor fi răsplătite, astfel, premiul I va fi în valoare de 250 de lei, premiul al II-lea, de 150 de lei, premiul al III-lea de 100 de lei, iar cele trei Mențiuni vor fi răsplătite cu 50 de lei.

Premierea va avea loc joi, 10 iunie, la Târgu Ocna, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, pe strada Crizantemelor, aflată în vecinătatea Penitenciarului Târgu Ocna, iar transportul va fi asigurat de către organizatori.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...