Peste 100 de elevi din Dorohoi vaccinaţi împotriva Covid

Începând de astăzi s-a dat startul unei noi campanii de vaccinare împotriva Covid19, care vizează copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Potrivit reprezentanţilor Direcției de Sănătate Publică Botoșani cei mici vor fi imunizaţi cu ser produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare de la Gheorghe Asachi și Școala nr. 17 în municipiul Botoșani și din Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești alături de un părinte/tutore.

Până la ora actuală 110 copii s-au vaccinat, 65 de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, 35 de la Şendriceni şi 10 de la Seminarul Teologic.

„Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care se exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, au transmis reprezentanţii DSP.

Totodată, până joi-3 iunie, în parcarea supermarketului Kaufland de pe Bulevardul Mihai Eminescu nr. 193 (Șoseaua Iașului), se va desfășura un maraton drive-thru cu vaccinul Janssen (de la Johnson & Johnson) care se face într-o singură doză.

Deja ai votat!