Ziua Copilului, marcată la Darabani

Ziua Internațională a Copilului a fost marcată şi la Darabani. Astfel, membrii Asociației „Luisa Maria” din Darabani, care se ocupă de copii cu diverse forme de dizabilități, s-au bucurat de ziua lor mâncând prăjituri, jucându-se și socializând. Alături de cei mici au fost și părinții acestora care, la rândul lor, s-au bucurat de momentele petrecute cu cei mici.

„Am sărbătorit și noi de Ziua Copilului, cei mici s-au bucurat, au mâncat, pentru copii înseamnă mult momentele acestea de socializare, îi ajută faptul că ies în comunitate și interacționează cu ceilalți”, a declarat Mihai Manole, fondatorul Asociației „Luisa Maria” din Darabani.

Asociație înființată din dorința de a-și ajuta copilul

Asociația „Luisa Maria” a fost înființată în 2019 de un părinte care și-a promis că îi va oferi fiicei sale o viață cat mai normală și că o va ajuta să se integreze cât mai ușor în societate.

Cel care a pus bazele asociației este Mihai Manole, iar ulterior acestuia i s-au alăturat alte 18 familii care au copii cu nevoi speciale. Cei înscriși au parte de terapie de grup, care presupune socializare, dar și de terapie individuală, care înseamnă lucrul unul la unul cu fiecare dintre membrii.

În Asociație sunt înscrise 32 de persoane din Darabani și din zonele de lângă Darabani, cu vârste cuprinse între 3 și 30 de ani, cu diverse forme de dizabilități cum ar fi: Sindromul Down, autism și paralizie cerebrală.

Deja ai votat!