Ambulatoriu sfinţit la Maternitate (video)

Ambulatoriului Maternității Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati” a fost modernizat la standarde europene, investiția ridicându-se la 3,5 milioane lei. Joi, 3 iunie, în prezența autorităților locale, obiectivul a fost sfințit de patru preoți.

Pe lângă lucrările de renovare, ambulatoriul, dar şi laboratorul Maternității au fost dotate cu echipamente noi, de ultimă generație, astfel că vor putea fi efectuate un număr mai mare de investigații decât în prezent într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată.

„Putem spune că avem singurul analizor de microbiologie de la nivelul judeţului, pe care l-am aşteptat de câţiva ani. Asta ne va permite să facem analize la cel mai înalt nivel şi într-un timp mult mai scurt”, a spus medicul primar Codruţa Pleşca, şeful laboratorului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

De asemenea, noul ambulatoriu, prin dotările pe care le are, va contribui la reducerea numărului de spitalizări pentru pacientele care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă. Recepția finală a lucrărilor s-a realizat la sfârșitul lunii aprilie.

„În acest moment, pe lângă lucrările de construcții care au fost realizate aici, dotările cu mobilier, dotările pe partea de dispozitive și echipamente medicale, mai avem în procedură de achiziție publică ultimul lot de echipamente medicale. Le doresc mult succes cadrelor medicale de aici şi să continue munca minunată pe care o fac”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

„Le mulţumesc colegilor care au lucrat din greu în toată această perioadă”

Pusă la grea încercare pe timpul pandemiei, ca secţie exterioară a SJU, Maternitatea a fost printre puţinele unităţi care au avut o activitate medicală aproape la fel de mare ca înaintea anului 2020, iar unul dintre cei mai reprezentanţi medici ai unităţii a ţinut să le mulţumească colegilor pentru munca depusă în tot acest timp, în slujba mamei şi copilului. „Le mulţumesc colegilor care au lucrat din greu în toată această perioadă. Cred că personalul din cadrul Maternităţii a demonstrat cu prisosinţă proverbul românesc «Apa trece, pietrele rămân». Aici vom rămâne întotdeauna şi vom aduce pe lume copii frumoşi şi sănătoşi”, a spus medicul Maria Olaru, şeful secţiei Obstetrică – Ginecologie.

Proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” cu 491 de echipamente medicale performante, dispozitive medicale și elemente de mobilier este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale și are o valoare de 3.548.146,46 lei, din care Consiliul Județean a contribuit cu 2%.

Deja ai votat!