Document fals prezentat la trecerea frontierei

Un tânăr care a prezentat un document fals la trecerea frontierei va fi anchetat penal. Falsul a fost descoperit joi, pe 3 mai a.c., când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, care se afla la volanul unui ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculate în Franța.

La control, bărbatul a prezentat mai multe documente, printre care și certificatul de pregătire profesională cu însemnele autorităților române. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, aceștia au constatat că certificatul de pregătire profesională nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

„Tânărul a declarat că în urmă cu patru ani, fiind în Franța, i-au fost furate toate documentele. Ulterior a solicitat eliberarea altor documente, dar pentru că era plecat din țară, certificatul în cauză a fost ridicat de către un prieten pe bază de procură notarială, fără ca el să aibă cunoștință că este un document falsificat”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizarea anchetei urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Deja ai votat!