Opt suspecți reținuți în dosarul „Șpagă la Poliția Rutieră” vor ajunge în fața judecătorilor

Descinderile organizate miercuri pe 2 iunie a.c, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în rândul polițiștilor de la Serviciul Rutier Botoșani s-ar putea solda cu arestări. În urma perchezițiilor și a probelor adunate în timpul investigațiilor, procurorii anticorupție au dispus reținerea mai multor suspecți, iar în cursul zilei de astăzi vor fi formulate mai multe propuneri de arestare preventivă. Anchetatorii spun că ar fi vorba de opt propuneri de arestare, ceea ce înseamnă că jumătate dintre cei bănuiți ar putea ajunge în fața judecătorilor de drepturi și libertăți. În fapt, în urma perchezițiilor, procurorii DNA au reținut pentru 24 de ore 11 inculpați, ceilalți cinci polițiști aduși pentru audieri la sediul DNA Suceava fiind eliberați la scurt timp după ce au dat declarațiile aferente, ei fiind plasați sub control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat miercuri, 2 iunie a.c., 20 de percheziții domiciliare în județul Botoșani, fiind vizați 16 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani, dintre care un ofițer și 15 agenți rutieri. Anchetatorii spuneau că cercetările vizează o serie de infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada iunie – noiembrie 2020. În fapt, ar fi vorba de luare de mită, favorizarea infractorului, falsificarea unor înscrisuri și abuz în serviciu. Astfel, procurorii spuneau că o parte dintre polițiști ar fi cerut șpagă între 100 și 400 de lei și respectiv 100 de euro pentru a-i „ierta” pe șoferii care erau surprinși în trafic încălcând normele rutiere. În urma perchezițiilor de miercuri, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, telefoane mobile, dar și hard-disk-urile de la două radare ale Serviciului Rutier.

În cadrul acțiunii procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Deja ai votat!