joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAdolescentă salvată din mâinile traficanților de persoane. Doi suspecți arestați (VIDEO)

Adolescentă salvată din mâinile traficanților de persoane. Doi suspecți arestați (VIDEO)

Caz șocant petrecut în municipiul Botoșani, unde o adolescentă, victimă a traficanților de persoane, exploatată sexual într-un apartament din zona Grivița, a fost salvată în urma unei intervenții în forță a polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean. Totul s-a întâmplat joi dimineață, când, acționând în baza unor informații, polițiștii au descins la locuința indicată şi au găsit-o pe adolescentă sechestrată în apartament. Pentru a putea intra în locuință, polițiștii au trebuit să facă uz de forță și au fost nevoiți să spargă ușa cu „berbecul”.

Principalii suspecţi sunt un bărbat şi concubina acestuia 

Principalul suspect, un bărbat cu un fizic impresionant, plin de tatuaje, a trebuit să fie imobilizat și încătușat. În urma percheziției domiciliare, procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, principalul suspect și concubina acestuia, ambii bănuiți de trafic de persoane și trafic de minori.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015 și până în prezent, cei doi inculpați au recrutat cinci persoane vătămate minore și majore, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora și le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Germaniei și a municipiului Botoșani. La data de 3 iunie 2021, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Botoșani împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Botoșani au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 2 laptopuri, o tabletă, 2 camere foto/video, 12 telefoane mobile, 20 de carduri SIM, 1 memory stick, 150 de grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, sumele de 14.800 de lei, 1.520 de euro, 1.160 de lire sterline, mai multe cuțite, macete, securi, săbii, precum și mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT Botoșani.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru două autoturisme, un autoturism Audi și un VW Touareg utilizate de către cei doi concubini.

Victime bătute şi obligate să se prostitueze 

„Practic, noi am întrerupt activitatea de exploatare a ultimei victime. Iar acest caz era destul de urât întrucât se făcea uz și de utilizarea forței, victimele fiind determinate prin violență, prin constrângere fizică, să practice prostituția”, au arătat anchetatorii.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Botoșani a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...