vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBotoșănean condamnat pentru lipsire de libertate. A răpit-o pe fosta concubină

Botoșănean condamnat pentru lipsire de libertate. A răpit-o pe fosta concubină

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Flămânzi, a fost la un pas să ajungă în închisoare din cauza unui gest necugetat făcut din dragoste. Acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, după ce a răpit-o pe fosta concubină și pe copilul lor în vârstă de un an, Ioan Laurențiu F. a fost condamnat definitiv la doi ani și trei luni de închisoare, dar magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei.

Sentința definitivă a fost pronunțată vineri, pe 4 iunie a.c., de Curtea de Apel Suceava, după o anchetă și un proces care au durat, în total, aproape patru ani. Inițial, bărbatul fusese condamnat de Judecătoria Săveni la trei ani și cinci luni de închisoare cu executare.

Tânără luată cu forţa din casa părinţilor 

Întreaga poveste s-a derulat în vara lui 2017, când concubina bărbatului, D.S., în vârstă de 19 ani, a decis să se despartă, a luat copilul şi a plecat din Flămânzi întorcându-se acasă la părinții din orașul Ștefănești. Doar că Ioan Laurențiu F. nu a rezistat prea mult singur, și, în noaptea de 21 spre 22 august 2017 a urcat în mașină, însoțit de un necunoscut, și s-a dus glonț la Ștefănești. Deși era deja târziu, a intrat în apartamentul în care se afla tânăra, i-a pus mâna la gură, a imobilizat-o, a scos-o în fața blocului după care a băgat-o cu forța în mașină, și, împreună cu băiețelul lor și acel necunoscut, au plecat spre Flămânzi.

Tatăl fetei a sunat la 112 și le-a dat toate informațiile polițiștilor cu privire la așa-zisul răpitor, iar în numai câteva minute mașina suspectă a fost dată în consemn. Din câte se pare, cei căutați au mers mai mult pe drumuri ocolitoare, pentru că autoturismul nu a trecut prin filtrele instituite de polițiști pe drumurile principale. În schimb, mașina a fost reperată în Flămânzi, acolo unde tânăra și copilul au fost preluați de polițiști.

Victima şi-a schimbat declaraţiile în timpul anchetei

Cazul a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, iar cercetările au întârziat întrucât bărbatul nu a mai răspuns la citațiile anchetatorilor. În timpul anchetei și a procesului, tânăra și-a schimbat complet declarațiile și a susținut că în realitate ea a fost cea care l-a chemat pe bărbat la locuința părinților și a plecat de bunăvoie împreună cu el și cu copilul, urmărind ca ulterior să formuleze plângerea penală pentru a-i face rău acestuia, la acel moment fiind foarte supărată pe el. A mai arătat că a doua zi după ce a formulat plângerea penală s-a răzgândit și a dorit să-și retragă plângerea, dar a fost refuzată.

Și la momentul audierii în fața instanței ea a susținut că dorește să-și retragă plângerea formulată, deoarece s-au împăcat, au reluat relația de concubinaj și au doi copii împreună. La fel, tatăl tinerei a negat că el ar fi sunat la 112.

Pe baza probelor administrate, Ioan Laurențiu F. a fost pus sub urmărire penală și condamnat, magistrații apreciind că cei implicați au încercat să denatureze adevărul prin schimbarea declarațiilor. A urmat mai apoi apelul, iar magistrații Curții de Apel Suceava au redus pedeapsa și au dispus suspendarea executării.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...