Doar 45 de cazuri de Covid mai sunt active la nivelul judeţului. 2 cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore (video)

Botoşaniul pare a fi la un pas de a scăpa de pandemie. Astfel, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), la nivelul județului, în utimele 24 de ore, doar două persoane au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2. Aceastea sunt din Cristineşti şi Săveni. De asemenea, pentru a doua zi consecutiv în municipiul Botoşani nu a fost depistat nici un caz de Covid 19. La nivelul judeţului, în prezent, mai sunt active doar 45 de cazuri. 23 dintre acestea sunt din municipiul Botoşani.

De la debutul pandemiei şi până în prezent 14.026 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid19. Dintre acestea 13.289 s-au vindecat, iar 692 de persoane şi-au pierdut până în prezent viaţa din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

La nivelul municipiului Botoşani, rata de infectare este de 0,19 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel judeţean aceasta este de 0,17. „Nu avem nici o localitate pe scenariul galben sau roşu. Harta judeţului este pe verde”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

 

Deja ai votat!