Profesorii nu şi-au primit banii pentru orele din Programul „Şcoala după şcoală”

Profesorii care au făcut ore de pregătire suplimentară cu elevii încă nu şi-au primit banii.  Deşi activitatea a început în martie, reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu se grăbesc să asigure fondurile necesare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a centralizat situaţia în privinţa orelor remediale organizate în cadrul Programului „Şcoala după şcoală”. În martie 2021, 3.410 elevi botoşăneni au participat la orele susţinute de 274 de cadre didactice. În aprilie, la ore au participat 4.596 de elevi, lucrând cu ei 323 de cadre didactice. Luna trecută, 326 de cadre didactice au făcut ore de pregătire cu 4.524 de elevi. „Aşteptăm din zi în zi să ajungă banii”, a precizat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Era de aşteptat să primim banii mult mai târziu. Nu este prima oară când una se transmite de la nivel central şi alta se întâmplă. Mulţumirea noastră este, însă, aceea că am reuşit să lucrăm suplimentar cu elevii, care au pierdut mult în perioada în care orele au fost organizate online”, a declarat un profesor.

Contracte de muncă cu timp parțial pentru învățători și profesori

Astfel, vor fi semnate contracte de muncă timp parțial pentru învățătorii și profesorii care doresc să desfășoare activități remediale cu elevii, în perioada următoare, în limita a douăzeci de ore pe lună, pentru minim 12 elevi pe grupă (aceeași disciplină pentru același an de studiu sau mai puțin indicat, în regim mixt, dar obligatoriu prin activități față în față și nu online).

Categoriile vizate de proiect sunt elevii care în timpul orelor online nu au avut dispozitive electronice sau conexiune la internet, elevii corigenți sau cu situația neîncheiată pe primul semestru, ori elevi care fac parte din categorii și grupuri vulnerabile, înregistrând regres școlar în primul semestru.

Cursurile au început în luna martie

Orele de pregătire au fost organizate începând cu 8 martie, la o lună de la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2020 – 2021. Unităţile de învăţământ care organizează Programul naţional pilot „Şcoala după şcoală” trebuie să primească un sprijin financiar de 200 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris în program, pentru plata cadrelor didactice.

Se recomandă efectuarea orelor remediale la limba română, matematică și științe, fără a fi exceptate însă și alte discipline.

Deja ai votat!