Tâlhar trimis la pușcărie după un jaf comis în tren

suspectul a fost ridicat de polițiști din tren

Un individ care a prădat un tânăr cu deficiențe de auz și de vorbire în trenul București – Botoșani a fost condamnat definitiv la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Sentința definitivă a fost pronunțată joi, pe 3 iunie a.c., de Curtea de Apel Suceava, care a respins ca nefondat apelul formulat de agresor și a menținut hotărârea Judecătoriei Botoșani dictată în primă instanță. Astfel, potrivit deciziei magistraților, Andrei Ovidiu Marcu, în vârstă de 30 de ani, urma să fie încarcerat pentru executarea pedepsei.

Potrivit anchetatorilor, jaful a avut loc într-o zi de sâmbătă, pe 23 mai 2020, când la scurt timp de la plecarea trenului din Stația CFR Leorda, Andrei Ovidiu Marcu a profitat că victima și-a lăsat borseta în compartiment, a scos banii din interior, circa o sută de lei, și i-a băgat imediat în buzunar. Doar că cel prădat a realizat ce s-a întâmplat și i-a cerut să-i restituie suma, însă Andrei Ovidiu Marcu a reacționat violent și l-a lovit.

Atunci, botoșăneanul prădat i-a anunțat pe angajații CFR, care l-au imobilizat pe hoț. Până la apariția polițiștilor, tâlharul i-a restituit 50 de lei. În urma probatoriului administrat, autorul a fost arestat, trimis în judecată și condamnat. Astfel, chiar dacă prejudiciul a fost mic, fapta în sine a fost destul de gravă. În plus, judecătorii au aflat că individul era recidivist, el având mai multe condamnări la activ pentru furturi.

 

Deja ai votat!