Vinerea verde – jandarmii au renunțat la mașini și au trecut la biciclete

Vineri dimineață, pe 4 iunie a.c., jandarmii botoșăneni au participat la campania națională „Vinerea Verde”, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasarea la și de la locul de muncă. Aceasta a fost lansată în data de 12 martie a.c. de Ministerul Mediului.

În contextul primei sărbătoriri a Zilei Naționale a Bicicletei, jandarmii au aplicat lozinca „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, și-au lăsat acasă mașinile personale și au ales să se deplaseze spre locul de muncă cu mijloace nepoluante, respectiv clasicele biciclete.

„Schimbarea începe și cu noi, iar aerul curat, lipsit de noxe și mișcarea sunt mai mult decât benefice pentru sănătate. Suntem conștienți că doar împreună putem reuși”, a subliniat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean.

Cu gândul că acțiunea lor a reprezentat doar un debut, jandarmii au transmis provocarea angajaților tuturor instituțiilor din județ, ei lansând practic campania „Te provoc! Lasă mașina acasă pentru o zi!”.

 

Deja ai votat!