Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a ajuns în județ la inaugurarea unui centru pentru bătrâni

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a participat astăzi la inaugurarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice din Ștefănești. La ceremonie a participat și prefectul județului, Dan Nechifor, deputatul PNL Costel Șoptică și primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura. Unitatea acoperă o suprafață construită de 650 de metri pătrați, cuprinde spații de relaxare, cabinet psihologic, sală de îngrijire socială, săli de activități recreative și lucrative, spații de îngrijire, zonă de odihnă și servire a mesei, dar și o sală IT, sală de fitness, saună și jacuzzi. Centrul va avea personal calificat (n.r. – un psiholog, asistent social, kineto-terapeut și asistent medical) și va asigura servicii gratuite la cel puțin 150 de seniori din orașul Ștefănești.

„Populația României este destul de îmbătrânită și avem nevoie ca astfel de inițiative să se înmulțească. Acest centru poate fi un exemplu pentru toți ceilalți primari din județul Botoșani”, a spus prefectul Dan Nechifor. La rândul ei, Raluca Turcan a punctat faptul că a venit la Ștefănești întrucât acesta este tipul de proiect și de investiție pe care și-l dorește cel mai mult. „În România, avem aproximativ 3,7 milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre acestea, doar 52.000, adică 1,7 la sută, beneficiază de servicii de îngrijire. Din păcate, aproximativ 70 la sută dintre unitățile administrativ teritoriale din România nu au nicio evidență cu privire la persoanele vârstnice vulnerabile și în 90 la sută nu există niciun asistent social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice”, a spus Raluca Turcan, care a adăugat că o analiză făcută la nivel național a demonstrat că cei mai expuși riscului de excluziune socială sunt tocmai bătrânii, care sunt și cei mai vulnerabili.

După ce a participat la inaugurare, ministrul Raluca Turcan a vizitat și centrul de vaccinare drive-thru amenajat în incinta Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, iar în după-amiaza acestei zile va participa și la evenimentul „PNL premiază excelența” organizat în municipiul Botoșani, colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

 

Deja ai votat!