Minore leşinate după vaccinul anti-Covid

Două fete, ambele de 16 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale, imediat după ce au fost vaccinate împotriva Covid.

Dacă primul incident de acest fel a avut loc la mijlocul lunii trecute, al doilea a avut loc în urmă cu câteva zile. Tânăra, de 16 ani, a venit la centrul de vaccinare de la Gheorghe Asachi însoţită de tatăl ei. A aşteptat la rând, la ora când era programată, s-a aşezat pe scaunul din cabine de vaccinare, după care a fost inoculată cu vaccinul Pfizer. Totul a decurs normal, însă după ce s-a ridicat de pe scaun şi a făcut câţiva paşi, tânăra s-a prăbuşit pur şi simplu din picioare, pierzându-şi cunoştinţa. Imediat, în ajutorul ei au sărit mai multe cadre medicale.

„Pacienta şi-a pierdut brusc cunoştinţa. A fost imediat pusă pe un pat şi i s-a administrat tratamentul specific, revenindu-şi în câteva secunde. Tatăl ei a spus că nu mâncase nimic în acea dimineaţă şi nici în general nu se alimenta cum trebuie. Asta, plus emoţiile, au dus la acea sincopă. După ce a fost stabilizată, a fost solicitat un echipaj de la Ambulanţă pentru a o transporta la spital pentru o serie de investigaţii mai amănunţite”, a spus un medic din cadrul Centrului de Vaccinare Gheorghe Asachi.

Copila a fost transportată la spital, însă starea ei era una bună şi nu a mai impus internare, fiind sfătuită să se alimenteze mai bine.

Cu câteva săptămâni mai devreme, la acelaşi centru a fost un caz asemănător. O minoră de 16 ani a leşinat imediat după ce a fost vaccinată, chiar pe scaunul din cabina de vaccinare. „A fost observată de medicul care era în cabina de vaccinare chiar când se prăbuşea de pe scaun. Era inconştientă, dar doamna doctor a prins-o şi apoi a fost aşezată pe un pat şi perfuzată, conform protocolului de urgenţă. Ne-a spus că era foarte emoţionată”, a precizat un asistent din cadrul Centrului de Vaccinare Gheorghe Asachi.

Nici în acest caz cadrele medicale nu au observat probleme de altă natură, tânăra fiind supusă la mai multe teste la care rezultatele au ieşit favorabile.

În mod surprinzător, de la începutul campanei de vaccinare în şcoli nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel până în prezent, deşi şi acolo se vaccinează tinerii între 12 şi 18 ani.

Deja ai votat!