Emoţii pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au intrat în ultima săptămână de cursuri. Perioada de încheiere a situaţiei şcolare coincide cu cea de înscriere în vederea susţinerii probelor din cadrul Evaluării Naţionale. Termenul limită este data de 11 iunie.

Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că în clasa a VIII-a sunt înscrişi 3.491 de elevi botoşăneni. „Pe 11 iunie, când aceştia finalizează cursurile, vom şti câţi absolvenţi sunt”, a mai spus Ana Maria Loghin.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul să susțină examenul fără taxă. Rezultatele obţinute de elevi la la Evaluarea Naţională 2021 reprezintă criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Probele din cadrul Evaluării Naţionale 2021 se susţin în perioada 22-25 iunie.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării Evaluării Naţionale, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Coordonarea la nivel județean a organizării acestui examen, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.

Site-ul dedicat publicării rezultatelor este http://evaluare.edu.ro.

Deja ai votat!