Social democraţii pregătesc schimbarea directorului Filarmonicii „George Enescu”

După ce au reuşit să-şi impună favoritul la conducerea Teatrului „Mihai Eminescu”, social democraţii se pregătesc să pună un alt director şi la Filarmonica „George Enescu”. Astăzi, 7 iunie, pe site-ul primăriei a fost anunţat rezultatul obţinut de Mihai Sârbu, directorul Filarmonicii, la evaluarea activităţii din cel de-al treilea an al mandatului 2018 – 2022. Oficialul a obţinut la evaluarea raportului de activitate 7,30, la interviu 6,20, nota finală fiind 6,75.

Din comisia de evaluare au făcut parte conferenţiar universitar Ciprian Ion, decanul Facultăţii de interpretare muzicală de la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, lector universitar Florin Luchian, de la aceeaşi universitate şi Marius Rogojinschi, directorul Teatrului „Vasilache”, consilier municipal PSD, ca reprezentant al Consiliului Local. Ciprian Ion este fiul fostului viceprimar PSD Ilie Ion. Marius Rogojinschi este sfătuitorul primarului Cosmin Andrei în tot ceea ce înseamnă activitatea instituţiilor de cultură botoşănene.

Mihai Sârbu a contestat rezultatul, însă nu a avut câştig de cauză

Comisia a respins contestaţia, de asta a şi fost anunţat rezultatul astăzi. Comisia de contestaţie nu poate să facă o nouă evaluare, doar verifică procedura, dacă au fost respectate etapele procedurii de evaluare. Această comisie nu poate să modifice note. Rezultatul se va aproba în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna iunie. Domnul Sârbu are dreptul de a ataca hotărârea CL de aprobare a rezultatului la instanţa de contencios administrativ”, a declarat Anca Dumitrescu, şeful Serviciului Resurse Umane, Salarizare, din cadrul Primăriei Botoşani.

Din comisia de contestaţii au făcut parte doi consilieri juridici din cadrul Primăriei Botoşani şi consilierul municipal PSD Daniela Vicol.

Cum nu a obţinut la evaluare minim 7, Mihai Sârbu ar putea pleca de la conducerea filarmonicii. „Dacă se aprobă rezultatul în Consiliul Local, îi încetează contractul de management şi se va numi un manager interimar, până la organizarea concursului. Acestea sunt etapele legale”, a mai spus Anca Dumitrescu. Practic, o nouă evaluare a activităţii directorului Mihai Sârbu poate fi decisă doar de către instanţa de contencios administrativ.

„Nu a fost o evaluare, a fost o făcătură”

Contactat telefonic, Mihai Sârbu a declarat că nu înţelege de ce s-a ajuns în situaţia asta, în condiţiile în care a anunţat conducerea primăriei că intenţiona să rămână la conducerea instituţiei până în decembrie, când ar fi avut evaluarea finală a mandatului 2018 – 2022, evaluare la care nu dorea să se prezinte. „A fost o evaluare între ghilimele, o făcătură, nu o evaluare. Nu s-a respectat nimic. Eu doream să duc mandatul până în decembrie. Este joc politic, însă o să aibă nişte surprize mari. Nu e nicio problemă, nu s-a terminat lumea, eu sunt bine, nu am nicio problemă. Nu înţeleg de ce au dorit cu tot dinadinsul să nu mai aştepte câteva luni. Asta nu am înţeles. Vor să arate cine sunt şefii”, a spus Mihai Sârbu. Oficialul a adăugat că, atunci când a anunţat că vrea să rămână în funcţie până la finele acestui an, şi-a arătat disponibilitatea de a-l iniţia pe viitorul director, motivat de faptul că el conduce instituţia din anul 2010 şi a acumulat o experienţă importantă în domeniu. „Viaţa merge înainte. Deocamdată, rezultatul trebuie să se aprobe în Consiliul Local. Mai este Prefectura care trebuie să-şi spună un cuvânt. A fost totul ilegal. Totul a fost varză. Am prezentat raportul de activitate timp de o oră şi jumătate. În sală a fost şi un reprezentant al Asociaţiei managerilor filarmonicilor din România. Membrii comisiei au început cu întrebări de doi lei, de ce se numeşte Filarmonica <George Enescu>, confundau proiectul de management cu raportul de activitate şi astea toate sunt înregistrate. Am solicitat şi am primit înregistrarea interviului. Mai sunt câteva înregistrări foarte dubioase. V-am spus, o să fie o surpriză foarte mare”, a mai spus Mihai Sârbu, conluzionând că el ştia din urmă cu trei luni ce i se pregăteşte.

Deja ai votat!