Trimis la pușcărie după ce și-a bătut mama și a ignorat un ordin de protecție

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Vorniceni, a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce și-a lovit mama și a nesocotit o sentință judecătorească. Acuzat de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție, Toader Irinel Ungureanu s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de doi ani și șase luni de detenție.

Primele agresiuni au avut loc pe 5 septembrie 2020, când femeia făcea de mâncare și a fost luată la bătaie de fiul ei, care a lovit-o cu un băț. Terorizată, femeia a fugit și a stat încuiată toată noaptea în magazinul în care lucrează, noaptea următoare dormind tot în magazin. Abia în dimineața zilei de 7 septembrie femeia a ajuns la spital, unde s-a constatat că avea o fractură la un braț.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, iar judecătorii au emis un ordin de protecție, bărbatului fiindu-i interzis să se mai apropie de mamă timp de șase luni. Cu toate acestea, bărbatul a ignorat măsurile și a revenit la locuința părinților de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Ba mai mult, atunci când polițiștii de la Secția de poliție rurală nr. 9 Vlăsinești au mers pentru a-l evacua și pentru a pune ordinul de protecție în aplicare, individul a asmuțit câinele pe ei. Prin urmare, procurorii au cerut arestarea lui, Toader Irinel Ungureanu fiind încarcerat.

Trimis în judecată, bărbatul a solicitat să fie judecat în baza probelor administrate în timpul anchetei, iar din acest motiv judecătorii au trebuit să reducă limitele de pedeapsă. Condamnat în primă fază de Judecătoria Săveni, Toader Irinel Ungureanu a contestat hotărârea la Curtea de Apel Suceava, însă acțiunea lui a fost respinsă ca nefondată. Prin urmare, sentința Judecătoriei Săveni prin care acesta a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în regim de detenție a rămas definitivă, bărbatul urmând să fie transferat într-o unitate de detenție pentru executarea pedepsei.

Pedeapsa dictată de magistrați vine în contextul în care bărbatul este recidivist, el fiind eliberat din Penitenciarul Arad în luna iulie 2020, după ce a executat o condamnare de un an și șase luni închisoare dictată de Judecătoria Darabani pentru furt calificat.

 

Deja ai votat!